Wat kun je in Italië doen?

Italië is het land van de veelzijdige mogelijkheden. Je kunt er geweldig sporten op al het water, maar de meeste mensen gaan naar Italië om te genieten en te ontspannen. Daar leent het land zich dan ook meer dan prima voor. Italië staat bekend om het goede eten dat veel verder gaat dan alleen pizza en pasta, staat bekend om de gezelligheid en de vele culturele activiteiten die ondernomen kunnen worden.

In de grote steden is veel cultuur op te snuiven, maar ook de kleinere dorpjes hebben veel bezienswaardigheden. Wanneer je een paar woorden Italiaans kunt, gaan deuren automatisch voor je open. De Italianen zien jaarlijks veel toeristen langskomen, maar deze proberen geen Italiaans te spreken.

Italiaans ijs

oranjecasinoWanneer het over Italiaans eten gaat, wordt er vaak gesproken over pasta en pizza. Mensen die in Italië geweest zijn, voegen hier vaak eten uit de zee aan toe, aangezien de Italianen hier ook beroemd mee geworden zijn. Maar de echte winst in de Italiaanse keuken, vind je in het ambachtelijke ijs en de espresso. Wil je echte Italiaanse hoogtepunten meemaken, dan is de espressobar in de vroege morgen en de ijs bar in de middag echt iets dat je moet doen. Wees niet te bang om rare smaken te proberen, de Italianen weten namelijk wat ze doen.